Otevření zrekonstruovaného plaveckého bazénu v Klatovech

Ve čtvrtek 25. 9. byla slavnostně otevřena nová relaxační přístavba krytého plaveckého bazénu v Klatovech. Radnice za zhruba 60 milionů korun nechala k plavecké části bazénu přistavět prostory se saunami, vířivkou, bazénem s divokou řekou, jeskyněmi a toboganem, řekl dnes při otevření starosta Rudolf Salvetr.

Město zachovalo plavecký sportovní bazén s pětadvacetimetrovými drahami, zároveň ale nově nabízí lidem možnost odpočinku a relaxace. Vedení města doufá v to, že nové atrakce přilákají zejména rodiny s dětmi, které dosud za podobnou nabídkou jezdily do okolních měst.

V přístavbě najdou lidé tři druhy sauny s ochlazovacím bazénkem a sprchami s volitelným tlakem a směrem vodního proudu. V další části je nerezová vířivka až pro 16 lidí. Nový bazén s hloubkou do 1,4 metru nabízí zátočinu s divokou řekou, boční trysky, vyústění vzduchu ze dna a dojezd 69 metrů dlouhého toboganu. Vede i mimo budovy a má průhlednou vrchní část. Z jeho vrcholu je i dobrá vyhlídka do okolí. Dvě kupolovité jeskyně v novém bazénu mají průměr kolem tří metrů. Jedna je relaxační se světelnými efekty. Ve druhé si mohou lidé sami poskakováním vytvořit vlnobití s vysokými vlnami.

Rozšíření bazénu je letos největší investicí, kterou město ze svého rozpočtu platí.

Vstupné do plavecké části zůstává stejné, kdo chce využít relaxační prvky, na vstupném si připlatí.

Foto: Jiří Tománek