Ing. Václav Chroust k tématu města, kde stojí za to žít

"Jsem rád, že město Klatovy je finančně zdravé, že realizujeme nebo jsme připraveni realizovat několik desítek projektů podpořených evropskými dotacemi a že za poslední čtyři roky snižujeme investiční úvěry o 64 milionů korun. Těší mě rozvoj města patrný v mnoha jeho částech. Přesto si myslím, že jsme na počátku pomyslné cesty do budoucnosti. Je mnoho věcí, které ještě musíme udělat a změnit. Některé můžeme zvládnout sami - například péči o vzhled města a jeho kulturní a společenský život, jiné mohou být takzvaně nad naše síly – přesto i ty musíme pojmenovat a usilovat o jejich změnu. Trápí mě přílišná a mnohdy zbytečná centralizace naší země. Proč musí být kvalifikovaná práce tak významně centralizována v Praze, případně krajských městech ? Vždyť je dnes téměř skutečností „informační dálnice“ v podobě kvalitního internetové připojení, možnosti videokonferencí, sdílení dat a dokumentů ? Proč tak pomalu a těžce český stát buduje komunikace, které jsou pro města na „periférii“ tak životně důležité ? I v Klatovech potřebujeme více kvalifikované práce. Dokážeme kromě průmyslové zóny, která byla vybudována díky úsilí města, ale přišla později, než přijít měla, vymyslet například rozumný projekt podnikatelského inkubátoru?"

Ing. Václav Chroust k tématu města, kde stojí za to žít Ing. Václav Chroust k tématu města, kde stojí za to žít