Zrekonstruované klatovské letní kino otevřeno

V pátek 3. října bylo slavnostně otevřeno zrekonstruované letní kino v Klatovech.

Město Klatovy uspělo s žádostí o dotaci u Regionálního operačního programu (ROP) Jihozápad a získalo peníze na kompletní proměnu současného letního kina v Klatovech v multikulturní a společenské centrum, které kromě kina bude sloužit také pro koncerty a divadlo. Přestavba za zhruba 14 milionů se dotkla nejen budovy, ve které je potřebné zázemí, ale i celého areálu. Nové jeviště, cesty, povrchy a částečné zakryté hlediště. Z původních 700 je tady k sezení 450 pohodlných míst. Kompletně zrekonstruovaná je také budova se zázemím, kde jsou nové toalety, bufet a šatny pro účinkující. Do plného provozu půjde kino v létě 2015. (Foto: Jiří Tománek)